Bankia Inici
< Arrere Notícies
El Consell d'Administració de Bankia nomena conseller delegat a José Sevilla (26-06-2014)
 
  • Antonio Ortega, escollit nou conseller executiu de l'entitat
  • El Comité de Direcció s'amplia a set membres amb la incorporació dels directors de Banca de Particulars, Fernando Sobrini, i Banca de Negocis, Gonzalo Alcubilla

El Consell d'Administració de Bankia, a proposta de la Comissió de Nomenaments i Retribucions, va acordar hui el nomenament de José Sevilla com nou conseller delegat de l'entitat.

José Sevilla era des del 16 de maig de 2012 director general de Presidència de Bankia i, des del 25 de maig d'eixe mateix any, conseller executiu de l'entitat.

Així mateix, el Consell d'Administració va decidir hui el nomenament com nou conseller executiu de Bankia d'Antonio Ortega, director general de Persones, Mitjans i Tecnologia de l'entitat.

D'esta manera, el Consell d'Administració de Bankia passa a estar integrat per 11 membres, dels quals tres són consellers executius i huit tenen la consideració d'independents.

També s'han aprovat canvis en les comissions del Consell d'Administració. Eva Castillo, consellera independent, s'incorpora a la Comissió Delegada de Riscos.

A més, el Consell d'Administració ha aprovat el nomenament com a directors generals adjunts de Fernando Sobrini, director de Banca de Particulars, i Gonzalo Alcubilla, director de Banca de Negocis. Ambdós s'incorporen el Comité de Direcció, que s'amplia de cinc a set membres.

El Comité de Direcció queda format pel president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri; el conseller delegat, José Sevilla; el conseller executiu i director general de Persones, Mitjans i Tecnologia, Antonio Ortega; el secretari del Consell d'Administració, Miguel Crespo; la directora general adjunta de Comunicació i Relacions Externes, Amalia Blanco, i els directors generals adjunts de Banca de Particulars i Banca de Negocis.

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, va indicar: “Estos canvis suposen un pas més en el reforç del govern corporatiu de Bankia. Permeten a banc avançar en els objectius establerts per a l'etapa de transformació de l'entitat. En estos moments creiem convenient que les direccions de negoci tinguin més implicació en la presa de decisions del banc”.

Per part seua, el conseller delegat de Bankia, José Sevilla, va afirmar: “Vull agrair al Consell d'Administració la confiança que suposa este nomenament. Renovem el nostre ferm compromís amb la creació de valor i la consolidació de Bankia com una entitat rendible de forma sostenible, cosa que ens permetrà avançar en la devolució de les ajudes als contribuents”.

CV dels nous càrrecs:

José Sevilla. És Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per CUNEF. És director general de Presidència de Bankia des del 16 de maig de 2012 i conseller executiu de l'entitat des del 25 de maig d'eixe any. És també conseller del Banco Financiero y de Ahorros des del juny de 2012. José Sevilla va ser director general de Riscos, director de l'Àrea de Presidència i director de la Divisió d'Estratègia i Finances d'Amèrica a BBVA. Ha estat conseller de BBVA Bancomer. Prèviament va treballar en Merrill Lynch i FG Inversions Borsàries.

Antonio Ortega. És Llicenciat en Dret i Doctor en Ciències Empresarials. És director general de Persones, Mitjans i Tecnologia de Bankia des del 16 de maig de 2012 i conseller de BFA des del juny de 2012. Entre 2003 i 2007 va ser conseller de BBVA Bancomer i BBVA Continental, i entre 2003 i 2006 vicepresident de Banca Nazionale del Lavoro. Durant la seua etapa a BBVA va ocupar diferents responsabilitats directives en àrees de negoci i va ser membre del Comité Directiu del Grup.

Eva Castillo. És Llicenciada en Dret i Empresarials per la Universitat Pontifícia de Comillas (E-3) de Madrid. Forma part del Consell d'Administració de Bankia des del maig de 2012. És consellera de Telefónica S.A., presidenta del Supervisory Board de Telefónica Deutschland i membre del Patronat de la Fundació Comillas-ICAI. Prèviament ha treballat en Merrill Lynch, on va arribar a ser presidenta de la seua filial espanyola.

Fernando Sobrini. Llicenciat en Dret i Empresarials i Econòmiques. Es va incorporar l'entitat el 1998, on va exercir les funcions de director de Negoci Madrid Sud i director de Negoci d'Empreses. Abans de la seua arribada al grup va treballar a Bankinter com responsable de riscos i de grans empreses.

Gonzalo Alcubilla. Llicenciat en Ciències Econòmiques. Ha desenvolupat tota la seua carrera en l'entitat, on ha estat director de la Cartera d'Inversió, director de Banca Corporativa, director de Corporate Finance, sotsdirector general i director de Banca d'Empreses, posició que exercia a Bankia fins al març de 2013, quan va ser nomenat director de Banca de Negocis.

 

902 2 4 6 8 10
© Bankia, SA 2013. Espanya.
Tots els drets reservats.